PostHeaderIcon Een echt middeleeuws feestje met kruukplaetjes en arretjescake

GOEDEREEDE - Als afsluiting van de festiviteiten rond 700 jaar stadsrechten Goedereede vierden leerlingen en onderwijzend personeel van Buten de Poorte een prachtig middeleeuws feest in en rond de school. Maar voor het feest vrijdag 14 september losbarstte moest er nog veel werk verzet worden door de kinderen en de leerkrachten.

Lees meer...

 

PostHeaderIcon Ministerie aan de Flakkeese Kruukplaetjes

Tijdens een bijeenkomst van het Ministerie van Onderwijs op dinsdag 15 september 2009 in het Albeda College in Middelharnis serveren cliënten van lunchroom en cadeauwinkel Entrez uit Middelharnis koffie, thee, een drankje, een hapje en door hen zelf gebakken Flakkeese kruukplaetjes aan de Haagse delegatie.

“Dit is een echt leuk resultaat van de warme samenwerking tussen het Albeda-college en de Gemiva-SVG Groep, waar Entrez onder valt”, vertelt Rianne Terlouw, locatiehoofd van Entrez. “Al jaren lopen leerlingen van het Albeda-college stage bij onze organisatie tijdens hun opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Vorig jaar ontstond het idee om de verstandelijk gehandicapte cliënten van onze dagbestedingslocaties op Goeree Overflakkee onder begeleiding te laten werken in het Albeda-college. Dat sloeg aan, onze cliënten werden in de kantine op school begeleid door de leerlingen zelf. Ze helpen bij de kantinewerkzaamheden zoals het klaarzetten van de koffie, thee en de broodjes. Onze cliënten zijn vaste gezichten geworden op school, ze dragen inmiddels polo-shirts met de logo’s van beide organisaties. Nu het ministerie van Onderwijs naar Middelharnis komt voor een bijeenkomst ontstond het idee om het serveren van de drankjes en hapjes door hen te laten doen. De aankleding van de tafels verzorgen cliënten en begeleiders van de cadeauwinkel.”

Begeleid werken
Veel cliënten van de dagbestedingslocaties werken in de activiteitencentra van de Gemiva-SVG Groep zelf, een aantal groeit door naar een vorm van betaald of onbetaald begeleid werken. “Wij hebben op verschillende plekken mensen werken, in verzorgingshuizen en in de kinderopvang bijvoorbeeld. Het werken in het Albedacollege is daar vorig jaar bijgekomen. Daarmee vergroten we de mogelijkheden van onze cliënten om overdag actief te zijn. Een aantal van hen werkt enkele dagen in het Albedacollege en op andere dagen in ons activiteitencentrum D`n Duyt, lunchroom en cadeauwinkel Entrez, zorgboerderij De Bonte Koe, atelier Impasto of kopieerwinkel Paperas. We hebben voor elk wat wils. De catering voor het ministerie ervaren zij als leuk maar ook wel als spannend. Wij bereiden ze daar goed op voor. Over de kwaliteit van onze koekjes hoeven de ambtenaren niet te twijfelen. Entrez heeft immers het goedkeuringscertificaat van De Smaakpolitie en die kwaliteit kunnen we nog steeds waarborgen.”

Gemiva-SVG Groep
Entrez , Paperas, Impasto, De Bonte Koe en D`n Duyt, maken deel uit van de Gemiva-SVG Groep. Deze organisatie ondersteunt in de provincie Zuid-Holland ruim vierduizend mensen met een handicap. Dit gebeurt bij mensen thuis, op school of in hun bedrijf, maar ook in één van de vele locaties van de organisatie. Het doel is om ondersteuning te bieden die ertoe leidt dat mensen met een handicap zo veel mogelijk aan de samenleving kunnen deelnemen, waarbij zij zelf of met ondersteuning keuzes maken voor hun levensomstandigheden en toekomst.

Persbericht: Gemiva 

Laatst aangepast (dinsdag, 05 januari 2010 14:23)